BonBon-Lands historie

You are here

Det hele startede med en slikfabrik i Holme-Olstrup – en lille by udenfor Næstved. En dag stod ejeren Michael Spangsbergs og prøvesmagte nogle nye, brune bolsjer, da hans søn, Nicolai, spontant udbryder: "Ad, de er klamme! De ligner jo Hundeprutter”. Sådan opstod ideen til at skabe slikket med de frække og sjove navne, som Mågeklatter, Store Babser, Tisse-bleer, Øre-voks – og selvfølgelig Hundeprutter.

Kæmpe succes

Det skøre slik blev hurtigt populært, og salgstallene skød i vejret med raketfart. Slikket blev så godt modtaget, at folk fra hele landet begyndte at sende deres egne idéer med sjove navne til slikket til slikfabrikken i Holme-Olstrup, der i de kommende år skulle blive kendt som byen med forlystelsesparken med de sjoveste og skøresteforlystelser.

På grund af slikkets popularitet begyndte skolebørn og børnehaver hurtigt at strømme til slikfabrikken i håb om at få et indblik i slikproduktionen. Men det kunne desværre ikke lade sig gøre, fordi der var strenge hygiejnekrav til produktionen. Michael Spangsberg åbnede derfor sit eget BonBon-Land med et lille bolsjeværksted, hvor børnene bl.a. kunne prøve at lave deres egne lave slikkepinde.

BonBon-Land fik hurtigt vokseværk og er med sine i dag 130.000 m2 en af Danmarks mest populære forlystelsesparker.

Hvert år sælges der mere end 60 tons pomfritter, 130.000 softice og 80.000 grillpølser. Hvis man lægger alle pølserne, som bliver solgt på en sæson, op på én lang række, bliver den 25 km lang.

1992
Hundeprutten

BonBon-Land slog dørene op den 16. april 1992. Dengang bestod stedet af et bolsjeværksted, en biograf, en butik og 4 andebåde. I 1993 fik BonBon-Land sin første rigtige forlystelse: Hundeprutte-Rutschebanen.

1992
1995
Vandrotten

En af parkens stadig mest besøgte forlystelser gør sit indtog, nemlig Vandrotten. En investering, der flytter BonBon-Land fra at være en stor legeplads til en familie-forlystelsespark.

1995
1998
Bæverrafting

Nordens største raftingbane, Bæver-Rafting, bliver bygget. Det er BonBon-Lands til dato dyreste investering. 32 millioner kr. Det store anlægsarbejde er samtidig en stadfæstning af, at BonBon-Land er kommet for at blive. Den dag i dag er Bæver-Rafting BonBon-Lands mest besøgte forlystelse.

1998
2001
BonBon Slikposer

Hundeprutter, Tissebleer, Store Babser og alt det andet sjove BonBon-slik bliver solgt til Tom’s. Produktionen bliver efter et par år flyttet til andre fabrikker på Sjælland. Der bliver derfor ikke længere produceret slik i BonBon-Land, men du kan stadig købe det i vores butikker.

2001
2003
Vildsvinet

Vildsvinet – verdens første rutschebane med indadvendt first drop – bliver indviet. De små børn, som var med fra BonBon-Lands spæde start er blevet teenagere, ogforlystelsesparken vil gerne udvikle sig. I denne sæson topper parkens besøgstal med hele 616.000 gæster.

2003
2007
Fantasy World

BonBon-Lands ejer, Michael Spangsberg, køber legelandet Fantasy World og flytter det fra Ringsted ind på de 10.000 m2 gamle fabrikshaller, der tidligere husede slik-produktionen. Det bliver samtidig udvidet med bl.a. Fantasy-Expressen og Måneland.

2007
2008
Thomas Jellum

Thomas Jellum tiltræder som adm. direktør og BonBon-Land går fra at være en selvstændig familiedrevetforlystelsespark til at blive en integreret del af moderkoncernen Parques Reunidos.

2008
2010
Svend Svingarm bliver bygget – Danmarks vildeste forlystelse

BonBon-Land bygger Danmarks vildeste forlystelse, Svend Svingarm. Igen er det et stort løft tilforlystelsesparken, der nu favner hele familien – fra de små til de store vovehalse. Svend Svingarm er bygget helt specielt til BonBon-Land.

2010
2013
I 2013 åbnede Pelle Piratsprøjt – en sjov forlystelser med masser af vandplaskeri

I 2013 åbnede vi en 9 meter høj vandborg kaldet Pelle Piratsprøjt. En supersjov forlystelse med 10 vandrutschebaner og kæmpe vandkar, der plasker ned over ungerne.

2013
2015
BonBon-Lands direktør Niels Feerup i 2015

I 2015 ansættes Niels Feerup som direktør i BonBon-Land. Med ansættelsen sker et skift i strategi, hvor der fremadrettet skal være øget fokus på gæsteoplevelsen. Efter sæsonen 2015 viser besøgstal, at parken nu har knækket besøgskurven med en stigning på 4,3 % fra 2014.

2015
2016
Mattis Willms blev BonBon-Lands nye direktør i 2016

Pr. 1. juni 2016 tiltrådte ny direktør; Mattis Willms fra Norge. Mattis overtog efter Niels Feerup, da han skal være direktør for to nye parker i Vietnam. Mattis har de seneste tre år været direktør i Skandinaviens største vandpark, Bø Sommarland i Norge, som også er en del af Parques Reunidos.

2016