Handicap-politik

You are here

For at sikre en fair og lige behandling af alle vores gæster, har handicappede mulighed for at opnå kompensation for de ekstra udgifter, som deres handicap medfører. Det betyder, at gæster med handicap betaler entré på lige fod med BonBon-Lands øvrige gæster, og der købes billet til den handicappede til normal entrépris eller via www.bonbonland.dk. Gæster med handicap kan, mod forevisning af gyldigt ledsagerkort fra DSB, et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund, medtage en ledsager gratis. Ledsagere skal i alle tilfælde være over 18 år.

Det er ikke muligt at gøre brug af billetter fra andre steder end købt i BonBon-Land eller via www.bonbonland.dk og samtidig medtage en ledsager gratis.

DSB’s ledsagerkort samt børneledsagerkortet administreres af Danske Handicaporganisationers Brugerservice.

Handicapinformation

Handicapvejledning samt “Vis Hensyn”-skilt udleveres i Servicecenteret. Der udleveres et “Vis Hensyn”-skilt til den handicappede og et “Vis Hensyn”-skilt til en ledsager over 18 år. Personen med ”Vis Hensyn”-skilt skal altid være i følgeskab med ledsageren med ”Ledsager”-skiltet i forlystelserne, som skal være klar til at hjælpe i tilfælde af en evakuering. Den handicappede skal ved egen eller ledsagers hjælp uproblematisk kunne stå af og på forlystelsen, samt benytte evakueringsveje på lige fod med øvrige gæster.

“Vis Hensyn”-skilt gør BonBon-Lands personale og parkens øvrige gæster opmærksomme på, at de skal vise hensyn.

Den handicappede og ledsageren har med “Vis Hensyn”-kort lov til at gå ind til følgende forlystelser via udgangen:
Søløven
Hundeprut Rutsjebanen
Vandrotten
Den skøre Skildpadde
Dragen
Klaptorsken
Bæverrafting

Hvis I har lyst, må I tage en ekstra tur uden, at I skal stige af forlystelsen. Husk at gøre personalet opmærksom på dette inden første tur. Ved parkens øvrige forlystelser skal den almindelige indgang benyttes. Vi gør opmærksom på, at restriktioner på skiltningen ved forlystelserne skal overholdes. Gæster med et handicap, der medfører, at sikkerhedssystemet ikke kan anvendes efter hensigten, må ikke prøve
forlystelsen. Gæster skal ved egen eller ledsagers hjælp uproblematisk kunne stå af og på forlystelsen samt benytte evakueringsveje på lige fod med øvrige gæster.

Kørestolsbrugere 

I forhold til forlystelserne Bæverrafting og Vild-Svinet må vi desværre fastholde, at det ikke er muligt for kørestolsbrugere at prøve disse forlystelser. Det skyldes, at det af sikkerhedsmæssige årsager er strengt nødvendigt at være selvbjergende (at kunne klatre ud) i disse to forlystelser.

Handicap-faciliteter

Der forefindes handicapparkeringspladser (Handicapparkeringskort eller Invalideskilt i forruden påkrævet). Der er handicaptoiletter flere steder i parken. Kørestole kan lejes ved Servicecenteret i parken. Der findes ikke lifte ved forlystelserne.

Handicappede og Sæsonkort. 

Handicappede med sæsonkort må medtage en ledsager gratis, hvis den handicappede har et ledsagerkort fra
DSB, et Børneledsagerkort eller et medlemskort fra Dansk Blindesamfund.

April 2016
Niels Feerup
Adm. Direktør BonBon-Land A/S